Macsali: Kitchen of tomorrow, konyha, konyhabútor, luxuskonyha, asztalos, corian álomkonyha

Language:
Language:
Language:
Our products   
Our furnitures   
News   
Our company   
Press   
Good to know   
Contacts   

Csatlakozzon hozzánk
a facebookon!
 

Knowledge databaseABCDEFGHKLMNOPRSTVZÁÉÖÜ


 CNC
CNC (Computer Numerical Control) olyan szerszĂĄmgĂŠp, amely programozhatĂł szĂĄmĂ­tĂłgĂŠpet is tartalmaz, ami a vezĂŠrlĂŠsĂŠt vĂŠgzi.

 Corian®
A Corian®, amelyet a DuPont™ vĂĄllalat talĂĄlt fel ĂŠs ĂĄllĂ­t elĂľ, egy szilĂĄrd, nem porĂłzus, 1/3 rĂŠsz (polimetil-metilakrilatkĂŠnt vagy PMMA-kĂŠnt is ismert) akrilgyantĂĄbĂłl ĂŠs 2/3 rĂŠsz alumĂ­nium-trihidrĂĄtbĂłl, egy bauxitbĂłl nyert termĂŠszetes ĂĄsvĂĄnyi tĂśltĂľanyagbĂłl ĂĄllĂł felĂźleti anyag, amely lehetĂľvĂŠ teszi a legkĂźlĂśnfĂŠlĂŠbb szerkezeti megoldĂĄsokat a lehetsĂŠges legmagasabb minĂľsĂŠgi szinten. A Coriant®-t az egyik feltalĂĄlĂł lĂĄnyĂĄrĂłl, Cory AnnrĂľl neveztĂŠk el. Az anyag egyesĂ­ti a termĂŠszetes ĂĄsvĂĄnyok szilĂĄrdsĂĄgĂĄt a korszerĂť mĂťgyantĂĄk rugalmassĂĄgĂĄval. FelszĂ­ne teljesen homogĂŠn, szennytaszĂ­tĂł, karcĂĄllĂł, kĂśnnyen tisztĂ­thatĂł, ĂŠs a legtĂśbb vegyszernek ellenĂĄll. Melegebb tapintĂĄsĂş, mint a fĂŠm, tartĂłsabb, mint a fa vagy a kerĂĄmia, ugyanakkor teherbĂ­rĂł ĂŠs szĂ­ntartĂł. MegjelenĂŠsĂŠben, felĂźleti hatĂĄsĂĄban a mĂĄrvĂĄnnyal ĂŠs a grĂĄnittal veszi fel a versenyt, alakĂ­thatĂłsĂĄgĂĄt tekintve pedig a mĂťanyagokkal vetekszik. HĂľre kĂŠplĂŠkennyĂŠ vĂĄlik, majd visszahĂťlve megĂľrzi a kialakĂ­tott formĂĄt ez a thermofomĂĄlĂĄs. Ezen az elven lĂĄgy, organikus vonalvezetĂŠsĂť bĂştorok, szaniterek ĂŠs lĂĄmpĂĄk kivitelezhetĂľk, a hĂĄztartĂĄsokban konyha- ĂŠs mosdĂłpultkĂŠnt hasznĂĄlatos kĂźlĂśnbĂśzĂľ vastagsĂĄgĂş Corian® lapok pedig vĂĄgĂĄssal, CNC marĂĄssal nyerik el vĂŠgleges mĂŠreteiket. Az elkĂŠpzelĂŠse szerint a Corian®-nal bĂĄrmit kivitelezhetĂźnk. TĂśbb mint 100 alapszĂ­nben, ĂŠs 16 ĂĄtvilĂĄgĂ­thatĂł szĂ­nben lĂŠtezik. Ezt az anyagot az abszolĂşt szilĂĄrdsĂĄg jellemzi, szemmel nem lĂĄthatĂł felĂźleti illesztĂŠsek nĂŠlkĂźl toldhatĂł, ĂŠs ezĂŠrt jĂłl felhasznĂĄlhatĂł a nagy egysĂŠgek kialakĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl is. A Corian® jĂłl kombinĂĄlhatĂł a tĂśbbi anyaggal pl. fĂĄval, csempĂŠvel, rozsdamentes acĂŠllal, grĂĄnittal ĂŠs Ăźveggel is. A Corian® egyarĂĄnt jĂłl alkalmazhatĂł fĂźggĂľleges ĂŠs vĂ­zszintes felĂźletekre. A bĂştoripar mellett a repĂźlĂľgĂŠp- ĂŠs hajĂłgyĂĄrtĂĄs, valamint higiĂŠnikus volta miatt az egĂŠszsĂŠgĂźgy egyik kedvelt anyaga. KonyhĂĄban legtĂśbbszĂśr munkapult-alapanyagakĂŠnt alkalmazzĂĄk.

 CsapozĂĄs
Az egyik legĂľsibb faipari kĂśtĂŠsek egyike. Elve az, hogy az egyik elembĂľl valami kiĂĄllĂł illeszkedjen a mĂĄsik elembe. FajtĂĄji: szimpla csap, dupla csap,

 CsempĂŠzett konyhapult
Fþleg az Êpített mediterrån konyhåkban fordul elþ, amikor a konyapult valamilyen csempebevonatot kap. Elþnyei kÜzÜtt lehet említeni a jó hþållósågot, kopåsållósågot, håtrånya, hogy a csempÊk talålkozåsånål talålható fuga kÜnnyen koszolódik.

 Cseresznye
A cseresznye vĂśrĂśses szĂ­ne ĂŠs finom erezete miatt kedvelt fafaj, szekrĂŠnyek ĂŠs mĂĄs bĂştorok kĂŠszĂ­tĂŠsĂŠhez hasznĂĄljĂĄk. A cseresznyĂŠben lĂŠvĂľ krĂŠmszĂ­nĂť szĂ­jĂĄcs ĂŠles kontrasztot kĂŠpez a vĂśrĂśs geszttel. A cseresznye szĂ­ne hihetetlen mĂŠrtĂŠkĂť vĂĄltozĂĄson megy keresztĂźl. A frissen vĂĄgott fa halvĂĄny rĂłzsaszĂ­n szĂ­ne az idĂľk folyamĂĄn sĂśtĂŠt vĂśrĂśssĂŠ vĂĄltozik. Ha a fĂĄt kĂśzvetlen napfĂŠny ĂŠri, ez a vĂĄltozĂĄs nĂŠhĂĄny hĂŠt alatt bekĂśvetkezik.

 CsillapĂ­tĂłs kivetĂľpĂĄnt
A kivetĂľpĂĄntba integrĂĄlt fĂŠkezĂľelemek segĂ­tsĂŠgĂŠvel, becsukĂĄskor az utolsĂł 3-5 cm-en lefĂŠkezĂľdik az ajtĂł, ĂŠs halkan zĂĄrĂłdik.