Macsali: Kitchen of tomorrow, konyha, konyhabútor, luxuskonyha, asztalos, corian álomkonyha

Language:
Language:
Language:
Our products   
Our furnitures   
News   
Our company   
Press   
Good to know   
Contacts   

Csatlakozzon hozzánk
a facebookon!
 

Knowledge databaseABCDEFGHKLMNOPRSTVZÁÉÖÜ


 FaforgĂĄcslap
A faforgácslap, faalapú, háromrétegû, ún. agglomerált síkpréselt építõipari lap, melynek kizárólagos alapanyagai az egyéb ipari felhasználásra alkalmatlan erdei választékok (sarangolt fa, kivágás, ágfa stb.) és feldolgozóipari hulladékok (fûrészpor, apríték). Így, ha azt is figyelembe vesszük, hogy a fa az egyetlen alapanyag, ami a természetben újratermelõdik, megállapíthatjuk, hogy a faforgácslapgyártás egy igazi zöld technológia. A gyártás során az elõkészített (fafaj szerint osztályozott, célforgáccsá aprított, szárított, és végül frakció szerint osztályozott) elemi forgácsokat, közép-, illetve fedõréteg szerint megkülönböztetve gyantázzuk, majd abból egyfejes, légsodrásos terítõvel paplant képzünk, amit egyetázsos hõprésben szilárd lapokká préselünk. A préselés alatt a nyomás és hõ hatására az elemi forgácsok felületére nagynyomású porlasztással felvitt mûgyanta térhálósodását indítjuk be, ami a különbözõ frakciójú, ezáltal nemezelõdésre hajlamos, elemi forgácsokkal együtt kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezõ síklapot eredményez. A térhálósodás, ezáltal a lap mechanikai paramétereinek javulása, még kb. 48 órát tart, ezalatt a lapokat pihentetjük. Pihentetés után csiszoljuk, osztályozzuk, és igénytõl függõen, natúr faforgácslappá daraboljuk, és csomagoljuk vagy lamináljuk.

 FiĂłk / FiĂłk
A konyhĂĄban a legpraktikusabb tĂĄrolĂĄsi hely a fiĂłk. CĂŠlszerĂť egy konyhabĂştorba minĂŠl tĂśbb fiĂłkot tenni. A mai modern fiĂłkok teljes kihĂşzĂĄsĂş vasalatokkal vannak szerelve. A fiĂłkok kĂĄvĂĄk (oldalfalak) anyaguk szerint lehetnek tĂśmĂśr fĂĄbĂłl, rĂŠtegelt lemezbĂľl vagy fĂŠm fiĂłk oldalfalbĂłl. Praktikus, ha egy konyhĂĄban tĂśbb kĂźlĂśnbĂśzĂľ magassĂĄgĂş fiĂłk van, mert Ă­gy jobban lehet a fiĂłkokba pakolni a kĂźlĂśnfĂŠle konyhai eszkĂśzĂśket. A modern konyhabĂştorok fiĂłkjainak elengedhetetlen rĂŠsze a belsĂľ rendszerezĂľ.

 FiĂłkbelsĂľ-rendszerezĂľk
A modern konyhai fiĂłkok elengedhetetlen rĂŠsze, ami a fiĂłkbelsĂľket hivatott felosztani rĂŠszekre, Ă­gy ĂĄttekinthetĂľbb lesz a fiĂłk tartalma.

 FlĂłder
FlĂłdernek hĂ­vjĂĄk a fĂťrĂŠszelt faanyagnak azt a felĂźletĂŠt, amin az ĂŠrintĂľ menti ĂĄtfĂťrĂŠszelĂŠs utĂĄn az ĂŠvgyĂťrĂťknek tĂśbbnyire parabola formĂĄjĂş rajzolata vĂĄlik lĂĄthatĂłvĂĄ. Magyarul ez nem mĂĄs, mint egy sajĂĄtos rajzolatĂş hĂşrmetszete a tĂśrzsnek. Az erĂľs flĂłder a tavaszi ĂŠs az Ăľszi ĂŠvgyĂťrĂťpĂĄszta kĂśzti hatĂĄrozott kĂźlĂśnbsĂŠg. DekoratĂ­v furnĂŠrok kĂŠszĂ­thetĂľk a fa ezen rĂŠszĂŠbĂľl.

 FogantyĂş
A konyhabĂştorok egyik legmeghatĂĄrozobb eleme. AlapanyagĂĄt tekintve lehet fĂŠm (rozsdamentes, alumĂ­nium, rĂŠz stb.) fa, mĂťanyag.

 FogantyĂş nĂŠlkĂźli konyhabĂştor
A mai modern minimalista konyhabĂştorok egyik jellemzĂľje. KĂŠszĂźlhet teljesen fogantyĂş nĂŠlkĂźli verziĂłban, ilyenkor a frontok enyhe nyomĂĄsra nyĂ­lnak ki ? Push Open rendszer ?, vagy rejtett fogantyĂşs kivitelben, ekkor legtĂśbbszĂśr a frontok sĂ­kjĂĄba van beĂŠpĂ­tve a fogantyĂş.

 ForgĂł sarokszekrĂŠny belsĂľ
Az alsĂł sarokszekrĂŠny hasznĂĄlatĂĄt teszi kĂŠnyelmesebbĂŠ azĂĄltal, hogy a szekrĂŠnybĂľl kiforgathatĂł fĂŠm rĂĄcsos kosĂĄrra lehet pakolni.

 Front
A konyhabĂştor lĂĄthatĂł kĂźlsĂľ oldala.

 FurnĂŠr
A furnĂŠr valĂłdi fa, nem imitĂĄciĂł, ĂŠs egyben a legnemesebb dolgok kĂśzĂŠ tartozik, amit fĂĄbĂłl kivitelezni lehet. A furnĂŠr egy vĂŠkony (0,3-6mm vastag) falap, amit a rĂśnkbĂľl fĂťrĂŠszelĂŠssel, kĂŠselĂŠssel vagy hĂĄmozĂĄssal vĂĄlasztanak le. EzekbĂľl a lapokbĂłl megfelelĂľ mĂŠretĂť terĂ­tĂŠk kĂŠszĂźl, ezt ragasztjĂĄk rĂĄ prĂŠselĂŠses eljĂĄrĂĄssal egy hordozĂłanyagra, ami lehet forgĂĄcslap, MDF, lĂŠcbetĂŠtes bĂştorlap vagy kĂźlĂśnfĂŠle rĂŠtegelt lemezek. VilĂĄgszerte tĂśbb mint 300 fafajbĂłl ĂĄllĂ­tanak elĂľ furnĂŠrokat. KĂźlĂśnfĂŠle gyĂĄrtĂĄsi (fĂťrĂŠszelĂŠs, kĂŠselĂŠs, hĂĄmozĂĄs) ĂŠs illesztĂŠsi (egymĂĄs utĂĄni, tĂźkrĂśs, kevert) technolĂłgiĂĄknak kĂśszĂśnhetĂľen sokfĂŠle ĂŠs kifejezĂľ rajzolatok (rajzos, csĂ­kos, gyĂśkĂŠr) hozhatĂłk lĂŠtre. EbbĂľl sokfĂŠlesĂŠgbĂľl adĂłdik a felĂźletek vĂŠgtelen vĂĄltozatossĂĄga.

 Fuzzy Control
Ha eléri a sütõ a megfelelõ hõmérsékletet, akkor ideiglenesen kikapcsol, és csak akkor lép újra mûködésbe, ha a beépített hõmérõ elmozdul a kívánt hõfokról. Így biztosítja az egyenletes hõmérsékletet a sütési folyamat alatt.

 FĂŠlig rĂĄĂźtĂľdĂľ pĂĄnt
Az ajtĂł a korpusz elemeire felig zĂĄrĂłdik rĂĄ. (szembĂľl nĂŠzve a korpusz vastagsĂĄgĂĄnak a fele lĂĄtszĂłdik az ajtĂł mellett)

 FĂľzĂľlap gyerekvĂŠdĂľ rĂĄcs
A kisgyerekeket vĂŠdi, hogy hozzĂĄnyĂşljanak a forrĂł edĂŠnyekhez a fĂľzĂľlapon.

 FĂźggesztett szekrĂŠny
Olyan konyhai szekrĂŠny, ami nem tĂĄmaszkodik a padlĂłra vagy munkalapra, hanem a falra van felrĂśgzĂ­tve, azon fĂźgg.