Macsali: Kitchen of tomorrow, konyha, konyhabútor, luxuskonyha, asztalos, corian álomkonyha

Language:
Language:
Language:
Our products   
Our furnitures   
News   
Our company   
Press   
Good to know   
Contacts   

Csatlakozzon hozzánk
a facebookon!
 

Knowledge databaseABCDEFGHKLMNOPRSTVZÁÉÖÜ


 KamraszekrĂŠny
Magas szekrĂŠny teljesen kihĂşzhatĂł belsĂľ berendezĂŠssel. Lehet ajtĂłkihĂşzĂĄsĂş kamraszekrĂŠny vasalattal szerelve. Ilyenkor csak oldalrĂłl lehet kihĂşzott szekrĂŠnybelsĂľhĂśz hozzĂĄfĂŠrni. MĂĄsik lehetĂľsĂŠg, ha egy oldalnyĂ­lĂł ajtĂł mĂśgĂśtt kihĂşzhatĂł belsĂľ fiĂłkok vannak. Amennyiben nincsen kamrĂĄnk, mindenfĂŠlekĂŠppen javasolt az ĂŠlelmiszerek tĂĄrolĂĄsĂĄra egy kamraszekrĂŠny alkalmazĂĄsa.

 KamraszekrĂŠny-vasalat
A mai lakĂĄsokban sokszor nincsen hely kĂźlĂśn kamrĂĄnak, ezĂŠrt a konyhĂĄban ĂŠpĂ­tenek egy magas szekrĂŠnyt, amit kamra gyanĂĄnt hasznĂĄlnak. Ezen szekrĂŠnyek belsejĂŠbe rĂĄcsos polcok kerĂźlnek, ez a kamraszekrĂŠny-vasalat.

 KihĂşzhatĂł mosogatĂł csaptelep
Egy flexibilis csĂľre van szerelve a kihĂşzhatĂł zuhanyfej, ezĂĄltal sokkal nagyobb mozgĂĄsi terĂźletet biztosĂ­t a mosogatĂĄs alatt. A rugalmas csĂľ engedi, hogy a mosogatĂłmedence mĂĄsik felĂŠbe, esetleg kĂŠttĂĄlcĂĄs mosogatĂł esetĂŠn a mĂĄsik tĂĄlcĂĄba is eljuttassuk a vĂ­zsugarat, ĂŠs hogy az edĂŠnyeket tĂśbb irĂĄnybĂłl is le tudjuk ĂśblĂ­teni.

 KihĂşzhatĂł sĂźtĂľsĂ­n
TeleszkĂłpos sĂ­nekre van helyezve a tepsi, Ă­gy megkĂśnnyĂ­ti a hozzĂĄfĂŠrĂŠst, mivel a tepsi kihĂşzhatĂł sĂźtĂľbĂľl. Legnagyobb elĂľnye, hogy a meleg tepsi kĂśnnyebben kivehetĂľ a sĂźtĂľbĂľl teleszkĂłpos sĂ­n ĂĄltal, tovĂĄbbĂĄ biztonsĂĄgosabbĂĄ teszi a sĂźlĂľ ĂŠtel megtekintĂŠsĂŠt.

 KivetĂľpĂĄnt
A mai modern a bĂştorajtĂłk elengedhetetlen kellĂŠke. TĂ­pusai: rĂĄzĂĄrĂłdĂł, kĂśzĂŠzĂĄrĂłdĂł, felig rĂĄzĂĄrĂłdĂł.

 Klippes kivetĂľpĂĄnt
Egy speciĂĄlis pĂĄnt, ami segĂ­tsĂŠgĂŠvel a konyhabĂştoron lĂŠvĂľ ajtĂłk kĂśnnyen levehetĂľk ĂŠs visszarakhatĂłk bĂĄrmifĂŠle kĂźlsĂľ eszkĂśz (pl. csavarhĂşzĂł) nĂŠlkĂźl.

 KonyhabĂştor
Az alsĂł, felsĂľ szekrĂŠnyek, magas szekrĂŠnyek, munkalapok, polcok ĂŠs ĂśsszessĂŠgĂŠt nevezzĂźk konyhabĂştornak.

 Korpusz
Bútortest A bútor váza. Anyaga lehet laminált faforgácslap, furnéros faforgácslap, táblásított faanyag, festett MDF Laminált faforgácslapból általában fehér vagy alabástromfehér, bézs színben készül. A frontokkal, takaróelemekkel teszik kívülrõl nem láthatóvá a konyhában Általában két oldalfalból, egy alsó és egy felsõ lapból, valamint egy vékonyabb hátfalból áll. A padlón álló szekrényeknél egy változtatható alsó lábon fekszik fel a padlóra. Összeállítása (összekötése) lehet fix vagy oldható kötéses. Fix kötés: fatipli (köldökcsap), lamello (lapostipli) Oldható kötés: bútorösszehúzó, csavar. A kötésfajtától függ a bútordarabok tartóssága, korrekt összeállíthatósága és nem utolsósorban igényes megjelenése. Nem mindegy tehát, hogy hova milyen kötést alkalmazunk.

 KĂľris
Ez a fafaj tartĂłssĂĄgĂĄrĂłl ĂŠs rugalmassĂĄgĂĄrĂłl ismert. A kĂľrist bĂştorok kĂŠszĂ­tĂŠsĂŠhez, szerszĂĄmnyelekhez is hasznĂĄljĂĄk. RendkĂ­vĂźl vĂĄltozatos szĂ­ne van, a szĂľkĂŠs/krĂŠm szĂ­ntĂľl a sĂśtĂŠt, rozsdabarna ĂĄrnyalatig. IdĂľvel a kĂľris kisebb szĂ­nvĂĄltozĂĄson megy keresztĂźl, vilĂĄgos homokszĂ­nbĂľl szalma szĂ­nĂťre vĂĄltozik.

 KĂśzĂŠzĂĄrĂłdĂł pĂĄnt
Az ajtĂł a korpusz elemei kĂśzĂŠ zĂĄrĂłdik (szembĂľl nĂŠzve lĂĄtszik a korpusz ĂŠle).

 KĂźlsĂľ pĂĄraelszĂ­vĂł motorok
Ez a megoldĂĄs eredmĂŠnyezi a legcsendesebb konyhai elszĂ­vĂĄst. LĂŠnyege, hogy a konyhai pĂĄraelszĂ­vĂłban nincsen motor, hanem kĂźlĂśn van elhelyezve. A motor elhelyezĂŠsĂŠt tekintve kĂŠtfĂŠle kialakĂ­tĂĄsĂş lehet: csĂľkĂśzbe ĂŠpĂ­tett, vagy kĂźlsĂľ falra, tetĂľre szerelhetĂľ. A kĂźlsĂľ motoros elszĂ­vĂłknĂĄl a lĂŠgĂĄramlĂĄsbĂłl keletkezĂľ zaj ugyan megmarad, de maga motor zĂşgĂĄsĂĄnak a zaja ideĂĄlis esetben teljesen minimĂĄlisra csĂśkkenthetĂľ.