Macsali: Kitchen of tomorrow, konyha, konyhabútor, luxuskonyha, asztalos, corian álomkonyha

Language:
Language:
Language:
Our products   
Our furnitures   
News   
Our company   
Press   
Good to know   
Contacts   

Csatlakozzon hozzánk
a facebookon!
 

Knowledge databaseABCDEFGHKLMNOPRSTVZÁÉÖÜ


 MDF
KĂśzepes sĂťrĂťsĂŠgĂť farostlemez (medium density fiberboard) SzĂĄraz eljĂĄrĂĄssal kĂŠszĂźl, ezĂŠrt mindkĂŠt oldala sima, felĂźletkezelhetĂľ, ez a farostlemeznĂŠl szĂŠlesebb felhasznĂĄlĂĄst tesz lehetĂľvĂŠ. KĂŠszĂźl gyengĂŠn vĂ­zĂĄllĂł, illetve fokozottan tĂťzĂĄllĂł kivitelben is. Az MDF-lapok csekĂŠly homoktartalma (max. 0,05%) a drĂĄga forgĂĄcsolĂł szerszĂĄmokat kĂ­mĂŠli. Az MDF-lapok egyik nagy elĂľnye mĂĄs falemezekkel szemben, hogy akĂĄr az ĂŠleken, akĂĄr a lap sĂ­kjĂĄban marĂĄssal megmunkĂĄlhatĂłk, profilozhatĂłk, felĂźletkezelhetĂľk.

 MahagĂłni
-mahagĂłni- http://tropusifa.lap.hu/

 MaradĂŠk hĂľ kijelzĂŠse
A keråmia fþzþlapon egy jelzþ LED, ami azt mutatja, hogy a fþzþlap ki van kapcsolva ugyan, de mÊg mindig meleg a felßlet. Általåban a 60°C feletti hþmÊrsÊkletet jelzi.

 MellvĂŠd magassĂĄga
A padlĂł ĂŠs az ablakpĂĄrkĂĄny kĂśzti tĂĄvolsĂĄg.

 MikrohullĂĄmĂş sĂźtĂľ
A mikrohullĂĄmĂş sĂźtĂľ egy olyan konyhai berendezĂŠs, amely mikrohullĂĄm segĂ­tsĂŠgĂŠvel ĂŠteleket ĂŠs folyadĂŠkokat melegĂ­t fel. A mikrohullĂĄmĂş sĂźtĂľ 2,45 GHz-es rĂĄdiĂłhullĂĄmok segĂ­tsĂŠgĂŠvel rezgeti, illetve forgatja a melegĂ­tendĂľ ĂŠtel, ital dipĂłlus molekulĂĄit. Az ennek kĂśvetkeztĂŠben fellĂŠpĂľ sĂşrlĂłdĂĄs sorĂĄn hĂľ fejlĂľdik, ami felmelegĂ­ti az ĂŠtelt.

 MinimĂĄl konyha
Az ezredfordulĂł utĂĄn elterjedt konyhabĂştor tĂ­pus. A funkcionalitĂĄst helyezi elĂľtĂŠrbe. A letisztult, egyenes vonalvezetĂŠs, sĂ­k felĂźletek, szĂŠles nagy fiĂłkok, kevĂŠs osztĂĄs jellemzi. A hĂĄztartĂĄsi gĂŠpek leggyakrabban beĂŠpĂ­tett formĂĄban jelennek meg a konyhĂĄban. Gyakran hasznĂĄl a minimĂĄl stĂ­lus fĂŠmet, Ăźveget. A rejtett fogantyĂşk ĂŠs a Push Open rendszer hasznĂĄlatĂĄval teljes mĂŠrtĂŠkben sĂ­k front felĂźleteket kaphatunk. Ez a fajta konyha legfĂľkĂŠpp nagy tĂŠrben ĂŠrvĂŠnyesĂźl. A minimĂĄl konyha hasznĂĄlatĂĄt megkĂśnnyĂ­tik a teljes kihĂşzĂĄsĂş fiĂłkvasalatok, vagy a nemrĂŠg kifejlesztett Blum Aventos felnyĂ­lĂł vasalatok. A frontok legfĂľkĂŠpp homogĂŠnek. A furnĂŠrozott konyhĂĄknĂĄl kĂśzkedveltek a rajzolatos fafajok, mint pl.: cseresznye, diĂł, tineo, paliszander, ĂŠben ĂŠs egyĂŠb egzĂłtĂĄk. FĂľkĂŠnt a fiatalok kedvelik ezt a stĂ­lusirĂĄnyzatot.

 Modul
EgysĂŠgek bĂştorokbĂłl ĂŠs berendezĂŠsekbĂľl, melyek ĂśnĂĄllĂłan ĂĄllnak vagy beĂŠpĂ­tett konyhĂĄba integrĂĄlva vannak.

 MosogatĂłgĂŠp
Nagyon hasznos hĂĄztartĂĄsi gĂŠp a konyhĂĄban. A hasznĂĄlt tĂĄnyĂŠrokat, edĂŠnyeket, poharakat kevesebb idĂľ, energia ĂŠs vĂ­z hasznĂĄlatĂĄval mosogatja el, mint azt kĂŠzzel tennĂŠ az ember. A modern mosogatĂłgĂŠpek vĂ­zszĂťrĂľvel vannak ellĂĄtva, amely megszĂťri a hasznĂĄlt vizet, ĂŠs a kĂśvetkezĂľ mosogatĂĄsi folyamatnĂĄl Ăşjra hasznĂĄlja, Ă­gy kevesesebb vizet hasznĂĄlva mosogat el. TĂ­pusait tekintve vannak 45 cm ĂŠs 60 cm szĂŠles mosogatĂłgĂŠpek, ĂŠlvezĂŠrelt ĂŠs frontvezĂŠrelt mosogatĂłgĂŠpek.

 Munkafolyamat
A tevĂŠkenysĂŠgi sorrend jelentĂľsen befolyĂĄsolja a konyha kialakĂ­tĂĄsĂĄt. A felhasznĂĄlĂł igĂŠnyeihez ĂŠs szokĂĄsaihoz igazodva kell optimĂĄlisan elhelyezni a berendezĂŠseket.

 Munkalap
Ez szolgĂĄlja a tetĂľt a konyhai alsĂłszekrĂŠnyeknĂŠl. Ezen a felĂźleten dolgozunk, ebbe a felĂźletbe van beĂŠpĂ­tve a mosogatĂł, a fĂľzĂľlap, esetlegesen mĂŠrleg. A munkapultnak simĂĄnak, kĂśnnyen tisztĂ­thatĂłnak, a konyhĂĄban elĂľfordulĂł agresszĂ­v anyagokkal (citromlĂŠ, vĂśrĂśsbor, ecet, szĂłdabikarbĂłna, kĂĄvĂŠ stb.) ellenĂĄllĂłnak kell lennie. JĂł karcĂĄllĂłsĂĄggal kell bĂ­rnia, ellenĂĄllĂłnak kell lennie a gombĂĄkkal (penĂŠszedĂŠs), baktĂŠriumokkal szemben, ĂŠs cĂŠlszerĂť, ha kĂśnnyen javĂ­thatĂł sĂŠrĂźlĂŠs esetĂŠn. Alapanyaga lehet: laminĂĄlt munkalap, tĂśmĂśr tĂĄblĂĄsĂ­tott faanyag, grĂĄnit, mĂĄrvĂĄny, Corian?, rozsdamentes acĂŠl, Ăźveg.

 MunkamagassĂĄg
A munkapult ĂŠs a padlĂł kĂśzti tĂĄvolsĂĄg. A munkamagassĂĄg fĂźgg a munkavĂŠgvĂŠst kĂŠszĂ­tĂľ szemĂŠly magassĂĄgĂĄtĂłl (alacsony, magas), ĂŠs fĂźgg attĂłl, hogy milyen munkĂĄt vĂŠgzĂźnk (mosogatĂĄs, hĂĄmozĂĄs, fĂľzĂŠs stb.)

 MĂŠrleg
Adott mĂŠrtĂŠkegysĂŠgben jelzi a megmĂŠrendĂľ anyagok sĂşlyĂĄt. Lehet fĂźggesztett, mobil, pultba ĂŠpĂ­tett, falra szerelt. Ezen belĂźl lehet analĂłg vagy digitĂĄlis kijelzĂľvel ellĂĄtott.